Bau-Systeme 92 Products Szerkezetépítés Vakolatok NYÍREGYHÁZI AKCIÓ! Gépi alapvakolat 501

NYÍREGYHÁZI AKCIÓ! Gépi alapvakolat 501

1 110 Ft + Áfa (Bruttó: 1 410 Ft )


Nyíregyházi telephelyünkön történő átvétel esetén! Gépi alapvakolat 501 Kiszerelés:40 kg/ zsák Mennyiségi egység: zsák Mennyiségi egység: zsák. Gyártó: LB-Knauf


Az MP 501 I gépi alapvakolat gyárilag elôkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás elôtt, vízzel kell összekeverni. Cement és mész kötôanyagot, ásványi töltôanyagot és tulaj- donságjavító adalékokat tartalmaz.

ALKALMAZÁSI TERÜLET: Az MP 501 I gépi alapvakolat új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok külsô és belsô falazatainak páraáteresztô vakolata. Csak vízszigeteléssel ellátott tégla, beton, pórusbeton, mészhomok tégla, terméskô, ill. megfelelôen elôkészített ásványi anyag kötésû fagyapot falazatokon alkalmazható.

FELDOLGOZÁS: Követelmények az alapfelülettel szemben, az MP 501 I felhordását megelôzô mûveletek: Az MP 501 I gépi alapvakolatot olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelô szilárdságúak, por- és szennyezôdésmentesek. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése elôtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Felhordását megelôzôen min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelô tapadóerôt az alábbiak szerint biztosítjuk: Tégla, beton, terméskô, vegyesfalazat esetében Kontakt VS cementes gúzolóval, speciális esetben Eurosan VS fokozott tapadást biztosító gúzolóval. Fagyapot lapoknál rabichálóval megerôsített Kontakt VS cementes gúzolóval (8mm vastagságban), 14 napos várakozási idôvel, vagy Renti javítóhabarcsba ágyazott, alkáliálló, min. 145 grammos üvegszövet hálóval, 4 napos várakozási idôvel. Sima betonfelületeknél Kontakt B PLUS alapozóval. Pórusbeton felületeknél Kontakt Poren pórusbeton alapozóval. Az MP 501 I feldolgozása: Az MP 501 I gépi alapvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés és felhordás vakoló- géppel (pl. PFT G4), +5 °C és +25 °C közötti hômérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság beltérben 10-20 mm, kültérben 20 mm. Ha a falazat kiegyenlítéséhez nagyobb rétegvastagság szükséges, akkor azt csak több rétegben lehet felvinni és az elsô réteg felületét vakolatfésûvel vagy vágással érdesíteni kell a megfelelô tapadás biztosítása érdekében. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felsô har- madába ágyazott vakolaterôsítô üvegháló alkalmazását javasoljuk. Az MP 501 I gépi alapvakolat anyagában simítható. Meleg szeles idôben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. A vakolt felület burkolható, tapétázható, festhetô, nemesvakolattal vagy simítóvakolattal bevonható. Fontos tudnivalók! A vakolatot kötésidô alatt fagy nem érheti! A pontos anyagszükséglet próbafelhordással állapítható meg.

MÛSZAKI ADATOK:
Max. szemcse: 1,2 mm
Nyomószilárdság : >2 N/mm2
Tapadószilárdság: >0,1 N/mm2
Hajlítószilárdság: >1 N/mm2
Páradiffúziós
ellenállási szám (µ): kb. 10
Hôvezetési tényezô: 0,8 W/mK
Anyagszükséglet: kb. 13 kg/m2
1 cm-es rétegvastagság esetén
Rétegvastagság: 10-20 mm
Keverôvíz (D6-3 csigánál):
 kb. 380 l/óra
Bedolgozási idô: kb. 3 óra


Csomagolás:
40 kg-os papírzsákokban
1,2 tonna EUR raklapon,
zsugorfóliázva, ill. silóban
ömlesztve.
Raktározás:
Száraz, fedett helyen, bontatlan,
eredeti csomagolásban
max. 12 hónapig.

Ha kérdése van, vagy rendelést szeretne leadni, hívja zöld számunkat:

06 80 205 094

Vagy írjon email-t

Országos telephely kereső >
Kapcsolódó termékek
Ezekre is szüksége lehet:
Hasonló termékek

1 150 Ft + Áfa
Bruttó: 1 461 Ft